logo

Komme i gang med Ufilm

Å se på våre filmer kan hjelpe deg mye. Samtidig krever det også innsats fra deg for å bli så god i matte som du kan.Vi anbefaler noen enkle forbredelser for at du skal lykkes best mulig:

  1. Sitt klar med blyant og papir før du setter i gang
  2. Skriv opp stykket som står i beskrivelsen av filmen, kanskje du vil prøve å regne ut før du har sett filmen?
  3. Se filmen. Stopp underveis og spol tilbake om noe er uklart. Se den gjerne på nytt også.
  4. Se om du får samme svar som Håvard – hvis ikke, spoler du til dit i videoen dere får forskjellige utregninger. Er det noe du har misforstått, eller har du bare gjort en regnefeil?
  5. Hvis du ikke fikk samme svar, anbefaler vi at du prøver å regne stykket en gang til etter å ha sett filmen – fikk du riktig svar nå?

Filmene er lagt opp etter vanskelighetsnivå, der de første filmene forklarer det grunnleggende, og de senere filmene går raskere gjennom. Hvis det er noen ord eller forklaringer du ikke skjønner, kan det hende at svaret ligger i en av de tidligere filmene. Hvis ikke, blir vi glade om du sender oss en tilbakemelding!

Husk: Det er helt ok å ikke få til – det skjer mange, også matematikere – og det er jo derfor du skal bruke Ufilm! Det er masse læring i å feile, og så skjønne hvor man tenkte feil. Vi håper filmene kan bidra til å rydde opp i en og annen misforståelse. Lykke til!